Úvod O společnosti Tiskové zprávy Servisní prohlídka - v zimě bezpečně

Servisní prohlídka - v zimě bezpečně

04. 02. 2019

Svátky máme za sebou a zima je již několik týdnů v plném proudu. Bohužel asi i díky vánočnímu shonu většina z nás neměla čas na důkladnou kontrolu svého vozu a chystá se na ni až nyní před jarními prázdninami.

Kontrola a příprava automobilu na zimní provoz není jednoduchá a doporučujeme ji nepodcenit. Úplně nejjednodušší je nechat ji na profesionálech – třeba ze servisní sítě BestDrive, kde vždy začátkem nového roku přicházíme s akční nabídkou na zimní servisní prohlídku. Zkušení mechanici zkontrolují a připraví Váš vůz tak, abyste mohli jezdit s jistotou, že jste Vy i vaše rodina v bezpečí.

A na co všechno si dát pozor a co taková prohlídka obsahuje?

1. Pneumatiky a podvozek

O používání zimních pneumatik snad už ani není nutné české a slovenské řidiče přesvědčovat. Důležité je u stávajících pneumatik zkontrolovat nejen stav, ale také hloubku jejich dezénu, tlak a případně je dohustit na doporučenou hodnotu. V případě, že je již na čase investovat do pneumatik nových, doporučujeme zákazníkům z řad nepodnikatelů komplexní ochranu pneumatik – BestDrive Garanci. Ta kryje zbytkovou hodnotu neopravitelně náhodně poškozené pneumatiky a umožňuje získat až 80%-ní náhradu v případě poškození pláště.

Aby mohly být plně využity vlastnosti zimních pneumatik, je potřeba pečovat i o podvozek vozidla. Protože jen správně seřízený podvozek (geometrie, brzdy, tlumiče) společně se správným tlakem v pneumatikách zajistí optimální vlastnosti zimních plášťů.

Je s podivem, že při stavu našich silnic i dálnic stále mnoho českých řidičů podceňuje geometrii. Správně nastavená geometrie má zásadní vliv na bezpečnost vozidla, komfort jízdy a ekonomiku provozu. Geometrie, která není v pořádku, může způsobit nesouměrné opotřebování pneumatik a následně i výrazné zkrácení jejich životnosti. Kromě toho má negativní vliv na jízdní vlastnosti vozidla, tedy i bezpečnost všech účastníků silničního provozu. Vozidlo nejede ve dvou stopách, může se samovolně vychylovat z přímého směru a v případě vzniku krizové situace se může vozidlo chovat nepředvídatelně.

2. Provozní náplně

V zimě nezapomínejte také na kontrolu chladicí kapaliny a kapaliny v ostřikovačích. Obě tyto tekutiny musí být v dostatečném množství a hlavně - v „zimní" variantě. Protože kontrola hustoty chladicí kapaliny není v domácích podmínkách příliš možná, navštivte některý z odborných servisů – např. v servisní síti BestDrive je tato kontrola běžnou součástí zimní servisní prohlídky.

Pokud se chystáte na dovolenou, doporučujeme kapalinu do ostřikovačů vzít s sebou i do kufru pro případ potřeby. Při doplňování zimní kapaliny do ostřikovačů nezapomínejte ani na kontrolu kvalitu stírání stěračů – pokud máte jakékoliv pochybnosti, raději je vyměňte.

3. Autobaterie

V tomto ročním období dostává zabrat i autobaterie, zejména při startování v minusových teplotách. Pokud o ní máte pochybnosti, raději ji nechte proměřit a v případě potřeby si nechat baterii dobít, případně vyměnit.

4. Osvětlení

V zimě jsou kratší dny, a i díky nepříznivému počasí je viditelnost často snížená. Proto není na škodu nechat si zkontrolovat i seřízení světlometů. A v případě, že jsou kryty skel již zašlé, doporučujeme renovaci světlometů, které vyřeší problémy s osvětlením bez nutnosti výměny světel za nové.

5. Zimní výbava

A nezapomeňte prověřit i povinnou výbavu. Zejména pokud se chystáte na dovolenou do zahraničí, doporučujeme si zjistit, jaké jsou předpisy ve všech zemích, kterými budete projíždět. A pro své bezpečí i dobrý pocit ji určitě doplňte i o další zimní doplňky: sněhové řetězy, startovací kabely, škrabku na sklo, rozmrazovač zámků nebo metličku na ometání sněhu.

Na pobočkách servisní sítě BestDrive najdete širokou nabídku všech výše uvedených zimních autodoplňků i dalšího příslušenství za akční ceny.

BestDrive je největší síť pneuservisů a autoservisů v České republice a na Slovensku. Provozovatelem sítě je v České republice ContiTrade Services s. r. o., na Slovensku ContiTrade Slovakia s.r.o., obě společnosti patří do koncernu Continental. Jednotný koncept servisní sítě BestDrive se 182 pobočkami umožňuje pokrýt nabídkou profesionálních pneuservisních a autoservisních služeb území obou států. Komplexní nabídku zboží a služeb mohou využívat i zákazníci preferující online objednávání z pohodlí domova přes www.bestdrive.cz nebo www.bestdrive.sk. Jako největší poskytovatel komplexní služby motoristům se servisy BestDrive snaží nadstandardním způsobem naplňovat očekávání svých zákazníků v duchu firemního motta: Vy jezdíte, my se staráme / You drive, we care.